Vocal Coach

Zingen vanuit je hart maakt raakbaar en toont nieuwe routes, waar je het bestaan nog niet van wist. Het geeft inzichten, die jou ook buiten het zingen aan het werk zetten. Bijvoorbeeld in koorscholing en teambuilding samen met mij als vocal coach.

bewustzijn en stem

Verrassen, Verbazen, Verbinden, Vertrouwen, je stem doet het allemaal!

fireworks_tree

Muziek raakt, resoneert, doet iets met je zonder dat je het met je verstand kunt bevatten. En dát is juist het mooie!
Je ervaart, voelt en rust op dat moment volledig in 'zijn'.

Dat vind ik het mooiste aan de coaching sessies die ik geef. Doordat je zingt gebeurt er zoveel waar je niet meer omheen kunt en waar je nog niet eerder achter was gekomen. Dit bewustzijn geeft je nieuwe ingangen om te zien wat er is, om te voelen en uit je comfortzone te gaan.

Als zangeres, vocal coach en bewustzijnsontwikkelaar komt alles bij elkaar in koorscholing en teambuilding.

Geeft je lijf je signalen dat je aan 'de bak moet'? Luister hier dan naar en ga daarmee aan het werk.

Hoe voel je dit? Je hebt een hoge ademhaling, last van hyperventilatie, bent kortademig, hebt een burn-out of bent overspannen, angstig, vindt het moeilijk om in het openbaar te spreken, je hebt last van je stem wanneer je spreekt of zingt, je hebt een 'kikker in je keel', je vindt het moeilijk om jezelf te laten zien/horen of voor jezelf op te komen.

Wanneer je bereid bent om je open te stellen, openbaren zich de antwoorden als vanzelf wanneer je zingt. Je moet ze alleen zien en daar ben ik voor. Om jou te begeleiden naar deze nieuwe route waarin je jouw kracht, jouw sprankeling, jouw passie zich aan jou ontvouwt.

ADEMHALING & VERSTILLING

We leven in een hectische tijd waarin we veel ballen in de lucht houden. Hoe fijn is het om dan samen een moment te nemen om te verstillen, te letten op je ademhaling en voelen wat dat met je doet. Deze rust kun je meenemen in het zingen. Je leert wat deze lage, rustige, buikademhaling voor je stem kan betekenen en hoe je dat in je dagelijkse leven kunt gebruiken.

DOELGERICHTE WORKSHOPS

De doelgerichte workshops werken naar bijv. een optreden toe.

Hierbij behandelen we o.a. de lichamelijke opwarming, ademhalingsoefeningen en doen we zangtechnische oefeningen om de stemmen te verstevigen. Hierdoor gaan de leerlingen zich ook veel zekerder voelen over hun stem, wat weer tot een beter resultaat leidt.

Het doel zou een muziekavond kunnen zijn, maar ook een musical of een ander optreden.
In iedere workshop behandelen we een ander onderwerp wat bij het optreden komt kijken. O.a.:

- Tekstinterpretatie (hoe vertel ik mijn verhaal en hoe raak ik het publiek?)
- Podiumpresentatie (hoe kom ik over, hoe voel ik me zekerder als ik op het podium sta?)
- Dynamiek (opbouw van het nummer qua volume)
- Ritmiek (hoe gaat het nummer swingen of hoe houd ik de ritmiek juist rustig?)
-Samenzang versus solozang
- Zingen met een band

Heb ik je interesse gewekt? Mail me dan even om een afspraak te maken om kennis te maken.

Ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht (HKU) voor Lichte Muziek Zang, uitvoerend en docerend. Daarnaast heb ik me verdiept in EVT, CVT, Pahn, Klassieke techniek, Larynx Manipulatie. Ook heb ik een 2-jarige training tot bewustzijnsontwikkelaar gevolgd bij Carla Bloemen.nu.

Reviews

Hans
Haptonoom coach/trainer

Begin 2021 startte ik bij Linda van Zang en Co, met zangles. Mijn doel was mooier leren zingen én uitzoeken welke liedjes c.q. genre het beste past bij mijn stem.

Na enkele sessie bemerkte ik al, mede door de adequate feedback en coaching van Linda, een enorme levendigheid in mijn lijf en dat gaf me lef en vrijheid om te experimenteren met mijn stem. Plots klonk mijn stem veel dieper, warmer en voller. Maar ook de hogere noten klonken ineens als veel opener en zuiver. Het zingen gaat nu moeiteloos, waardoor ik meer plezier, zelfvertrouwen en bevrijding ervaar. Ook nieuwe uitdagingen in nummers waarvan ik nooit had gedacht dat ik die zou kunnen zingen lukt me. Enthousiast blijf ik oefenen en mijn stem verder ontwikkelen. Het resultaat? Trots, blijheid en bovenal genieten van mijn stem ontwikkelingen.

Ook in mijn werk als haptonoom coach/trainer let ik bewuster op mijn stem en houding, als ik bijvoorbeeld een presentatie geef voor en groep. Het effect is dat ik minder doe en meer bereik. Hoe vet! 

Phil
DJ, zanger

Mijn stem had het zwaar te verduren aangezien ik mezelf een aantal praktische zaken fout had aangeleerd. Ik besloot Linda Smeets een berichtje te sturen met de vraag of zij mij wilde helpen. Ik vertelde haar dat ik niet de ambitie heb om een tweede Charles Aznavour te worden, ik zing immers niet op hoog niveau maar ik wist zeker dat zij mij enkele handvatten kon aanreiken en mij via haar lessen op het juiste pad kon brengen.

Zo gezegd, zo gedaan. De lessen waren ontzettend leuk maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het best moeilijk vond. Het is lastig om bepaalde dingen die je jezelf op een ‘niet juiste manier’ hebt aangeleerd uit je systeem te krijgen. Ik viel van de ene verbazing in de andere toen Linda mij met kleine tips beter liet zingen. Je moet behoorlijk hard werken om technisch goed te zingen maar als je eenmaal weet waar je het vandaan moet halen scheelt het je een hoop energie en kracht. Bovendien spaar ik nu stem en kan ik langer doorgaan zonder irritatieof keelpijn. Laat dat nu net de reden zijn waarom ik haar hulp nodig had!

Thanks Linda!